YouTube oldalunk

Telefonszámunk: (06-70) 294-2622

E-mail: kapcsolat@hornexfahaz.hu

Hasznos információk a kerti faházakkal kapcsolatban

A fa napjaink egyik legnépszerűbb anyaga, hiszen miközben rendkívül sokoldalúan felhasználható, természetességet is kölcsönöz mindennek. Nem véletlenül választottuk mi sem kerti faházaink, kocsibeállóink fő alapanyagául, mert remek lehetőségeket kínál akár az egyedi tervek megvalósításához is.

 

Mire tud használni egy kerti faházat?

Faház építés előtt minden esetben fontos tisztáznia, hogy milyen funkciót szán leendő kerti faháznak. Mivel a megrendelt faházat maximálisan az Ön igényeihez igazítjuk, ezért még a kezdetekben jó átgondolnia, hogy milyen szerepet fog betölteni. Ha szerszám- és biciklitárolónak használná, ha jól jönne egy hely, ahol a kerti eszközei katonás rendben sorakoznak, valószínűleg az igényeit egy egyszerűbb kialakítású, kisebb faház is tökéletesen kiszolgálná. Viszont ha komolyabb tervei vannak, és kerti faházát terasszal álmodta meg, mindenképp egy extrákkal felszerelt, terebélyesebb kerti faházra lesz szüksége. Olyanra, amiben akár a család apraja-nagyja is gond nélkül elfér, főleg ha a kerti faházat víkendházként használná. De cégünk nem csak ilyen típusú fa alapanyagú építményeket készít, hanem igény esetén fa kocsibeállóval is szolgálhatunk.

 

Kocsibeálló fából – nyitott vagy zárt kivitelt válasszon?

Legyen nyitott vagy zárt, egy fa kocsibeálló minden esetben hasznos. Megóvja gépkocsiját az időjárás viszontagságaitól, a szennyeződésektől. Egy téglagarázs felépítése időigényes, ráadásul igen sokba kerül, ehhez képest pedig a fa kocsibeállók viszonylag gyorsan tető alá hozhatóak, miközben kivitelezésük a pénztárcáját sem terheli meg.
Abban az esetben, ha udvara keskeny, szűkös, a nyitott verziót ajánljuk, ám ha lényeges, hogy autóját minden környezeti hatástól megóvja, és elegendő hely áll a rendelkezésére, mindenképp érdemes befektetnie egy komolyabb, esztétikusabb zárt fa kocsibeállóba.

 

A kerti faházak, a fa kocsibeállók védelme

Bármilyen fából készült építmény élettartama meghosszabbítható azáltal, ha a faanyag megfelelő kezelésére is odafigyel. A vastag lazúroknál elvesztődik a fa természetes erezetének látványa, míg a vékonynál jobban láttatni engedi azt. Vízbázisú festékeket javasolunk az oldószeresekkel ellentétben. A lazúr minimum egy, maximum öt évig bírja, de kis igénybevételnek kitett helyen még ennél is tovább. A lenolaj elsősorban pórustömítésre szolgál, illetőleg az anyagba szívódva biztosítja a festékek jobb terülését. Lassan, nehezen szárad, ajánlatos benzinnel hígítani.

 

A faházak természetes mivoltukban kellemes atmoszférájúak, pozitívan hatnak a közérzetre. Ha faház építésen gondolkozik, keressen minket bizalommal! Kérjen árajánlatot online!


Ajánlatkérés